SKBNM campus

Vind jij het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen in je werk? Kom dan werken bij de SKBNM! Hier lees je welke trainingen je volgt als werknemer van de SKBNM. Daarnaast staan we open voor je persoonlijke leervragen.

Blijf je ontwikkelen!

Bij de SKBNM geven we jou de kans je te blíjven ontwikkelen! Zo zorgen we ervoor dat jij onze kinderen de best mogelijke opvang kunt bieden en dat jij geïnspireerd aan het werk blijft.

Inwerkprogramma

Kom je werken bij de SKBNM, dan bieden we je een uitgebreid inwerkprogramma aan. Daarin leer je hoe wij werken volgens onze eigen pedagogische methode Spelen Ontdekken Leren en delen we alles wat je moet weten over onze werkwijze en ons beleid.

Kinderdagverblijf-collega’s volgen binnen het inwerkprogramma een Uk en Puk training; BSO-collega’s krijgen een training pedagogisch handelen en interactievaardigheden bij de SKBNM.

Oog voor Interactie

In de training Oog voor Interactie leer je op zó’n manier contact te maken met kinderen dat je nog meer uit je interactie met kinderen haalt. Je leert kritisch te kijken naar je eigen handelen en daarvan te leren. Daarvoor maken we filmopnames in je dagelijkse werkpraktijk. Samen met collega’s leer je op verschillende manieren naar kinderen kijken, individueel en in de groep.

Video interactie begeleiding

Bij video interactie begeleiding leren we je nog beter te kijken vanuit het kind. We analyseren aan de hand van videobeelden welke interactievaardigheden je kunt inzetten om kinderen optimaal te stimuleren in hun ontwikkeling. Op deze manier til je jouw pedagogisch en educatief handelen naar een nog hoger niveau.

Rijvaardigheidstraining voor BSO

Ben je BSO-medewerker en rijd je af en toe of regelmatig in één van onze busjes? Dan leg je elke twee jaar opnieuw een rijvaardigheidstest af. Zo ben je verzekerd van uitstekende chauffeurs-skills.

Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK)

Alle medewerkers in de kinderopvang moeten eerste hulp kunnen bieden wanneer er een klein of groter ongeluk gebeurt. We geven iedereen dus een degelijke en praktijkgerichte eerste hulp training.

Begeleiding van pedagogisch coaches

Onze pedagogisch coaches staan klaar om je coaching te bieden in je dagelijkse werk.

Advies van opvoedcoaches

Heb je een vraag over het gedrag van een van de kinderen in je groep? Dan kun je terecht bij onze eigen opvoedcoaches. Zij zijn geschoold in de Triple P-methode en denken graag mee over de aanpak van lichte gedragsproblemen.

Groot team vergaderingen

Een aantal keer per jaar kom je met collega’s van verschillende locaties bij elkaar voor een groot team vergadering waarin een actueel thema centraal staat. Ná de vergadering ben je helemaal bij op het gebied van het thema.

Inspirerende lezingen

Regelmatig organiseert de SKBNM (soms samen met Jeugd & Gezin) inspirerende lezingen voor medewerkers en/of ouders. Sprekers die bij ons te gast zijn geweest, zijn onder andere de bekende ontwikkelingspsychologen Steven Pont en Tischa Neve.

Waarom kiezen voor de SKBNM?

  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen in een fijne werkomgeving.
  • Je krijgt ruimte voor eigen initiatief en creativiteit.
  • Er heerst een goede werksfeer binnen een hecht team.
  • Wij zijn een stichting en investeren onze winst in de kwaliteit van onze opvang en de professionalisering van onze medewerkers.