Hoe gaat de SKBNM om met het coronavirus?

Op 31 maart heeft de overheid besloten de sluiting van de scholen en de kinderopvang te verlengen tot en met 28 april. Op deze webpagina zetten wij het laatste nieuws over deze sluiting op een rij. Onze ouders ontvangen de informatie ook via ons ouderportaal.

Ouders krijgen eigen bijdrage kinderopvang terug

Op 20 maart tekenden de brancheorganisaties voor de kinderopvang, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Belastingdienst/Toeslagen een intentieverklaring om  snel te kunnen regelen dat ouders die hun kind(eren) vanwege de coronacrisis tijdelijk niet naar de kinderopvang of bso kunnen brengen, maar wel de rekening hebben betaald, hun geld terugkrijgen. Dat geldt ook voor ouders die nu aan het werk zijn en cruciaal werk verrichten. Lees meer hierover op de website van onze brancheorganisatie.

De kinderopvangtoeslag loopt ook door. Ouders hoeven daarin niets te wijzigen.
Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Opvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen

De kinderopvang is gesloten maar maakt een uitzondering voor kinderen van ouders met een ‘cruciaal beroep’ die er echt niet in slagen zelf opvang te organiseren. Voor deze opvang zijn 3 van onze locaties geopend, waar we opvang bieden aan kinderen van 0 tot 4 en van 4 tot 12 jaar.
Wil je een beroep doen op deze ‘noodopvang’ en heb je al een contract bij de SKBNM? Mail dan naar communicatie@skbnm.nl.
Heb je noodopvang nodig en heb je geen contract bij de SKBNM? Bel dan met Regionaal Meldpunt Kinder- en Schoolopvang Cruciale Beroepen: 035 69 26 202.
In dit bericht van de Gemeente Gooise Meren vind je meer informatie over de noodopvang.

Heb je een vraag?

Heb je een andere vraag over het coronavirus met betrekking tot de kinderopvang? Dan kun je mailen naar: communicatie@skbnm.nl.

Regionaal informatienummer GGD

Met specifieke vragen over het coronavirus in een van de gemeenten van regio Gooi en Vechtstreek, kun je terecht bij de GGD: 035-6926400. Dit kan op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.