Hoe gaat de SKBNM om met het coronavirus?

Vanaf 28 juni 2021 mogen we het merendeel van onze coronamaatregelen loslaten. Dat betekent dat kinderen weer vrij met elkaar kunnen spelen en groepen niet meer gescheiden hoeven te worden. De opvang mag gelukkig weer plaatsvinden zoals (bijna) normaal!

Basisregels 

Deze basisregels blijven van belang:

  • Volwassenen houden altijd 1,5 meter afstand, dat geldt voor ouders en medewerkers.
  • Ouders brengen en halen alléén (dus één ouder/ één grootouder, etc.) om drukte te voorkomen.
  • Op locaties waar kinderen binnen worden gebracht, volgen ouders de looproutes.
  • Op locaties waar we geen 1,5 meter afstand kunnen houden bij het brengen en/of halen, vindt de overdracht buiten plaats.
  • Volg de Beslisboom om te bepalen of je kind naar de opvang mag bij klachten.
  • Breng of haal je kind niet zelf wanneer je wacht op een testuitslag of in quarantaine zit.

RIVM richtlijnen voor quarantaine

Wanneer er een medewerker of kind op de groep positief is getest, zal (een deel van) de groep in quarantaine moeten. Wij informeren medewerkers en ouders zo zorgvuldig mogelijk (uiteraard rekening houdend met de privacy wetgeving) en volgen de quarantainerichtlijnen van de Rijksoverheid.

Compensatie 

De Belastingdienst/Toeslagen en de SVB berekenen de tegemoetkoming over de sluitingsperiode en keren deze begin juni uit aan de ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen. Deze ouders hoeven hiervoor geen aanvraag te doen, de tegemoetkoming wordt betaald op basis van gegevens van de Belastingdienst/Toeslagen.

Voor ouders zonder kinderopvangtoeslag zal dit gaan verlopen middels een aanvraagprocedure bij de SVB. De aanvraagprocedure wordt naar verwachting medio mei opengesteld via de website van de SVB.

Gemeenten verzorgen de tegemoetkoming voor ouders die met een gemeentelijke bijdrage gebruik maken van kinderopvang.