Activiteiten op de BSO

Op alle SKBNM locaties bieden we dagelijks activiteiten aan die de sociale, lichamelijke, intellectuele, creatieve en emotionele ontwikkeling stimuleren. Dat betekent: veel sport, spel, samen spelen en creatieve, technische en muzikale activiteiten.

Kiezen uit de activiteiten

Kinderen mogen zelf bepalen wat ze willen doen op de BSO. We stimuleren hen om deel te nemen aan de aangeboden activiteiten, maar zij kunnen er ook voor kiezen om samen met vriendjes en vriendinnetjes buiten of binnen te spelen. Onze groeps- en buitenruimtes zijn zo ingericht dat kinderen er samen kunnen spelen. Tegelijkertijd zijn er ook hoekjes waar kinderen zich kunnen terugtrekken om rustig een boek of tijdschrift te lezen.

Activiteiten buitenshuis

De BSO-medewerkers zijn opgeleid om verschillende activiteiten aan te bieden. Af en toe komen er docenten/specialisten om samen met de kinderen iets nieuws te leren. Met de busjes van de SKBNM hebben we volop de mogelijkheid om ook buitenshuis activiteiten te ondernemen, wat we vooral in schoolvakanties doen. Ook zetten we de busjes in om kinderen kosteloos naar trainingen, zwemles of muziekles te rijden. Lees daarover meer onder Clubjes vervoer.

Steeds meer zelfstandigheid

Hoe ouder kinderen worden, hoe meer ze zelf bepalen hoe ze de BSO-middag invullen. De activiteiten worden uitdagender en, in overleg met de ouders, geven we kinderen steeds meer vrijheid en verantwoordelijkheid.