Dagindeling kinderdagverblijf

Bij baby’s tot ongeveer 8 maanden geven we alle ruimte aan hun eigen ritme van drinken en slapen. Kinderen die wat ouder zijn, hebben juist baat bij een vaste dagindeling. Dat geeft hen houvast en zekerheid.

Terugkerend ritme

Op onze kinderdagverblijven hebben de dagen een terugkerend ritme:

Tussen 8.00 en 9.30 uur worden de kinderen gebracht en mogen ze vrij spelen.

Rond 9.30 uur ruimen de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen al het speelgoed op en gaat iedereen aan tafel om fruit te eten en iets te drinken. Dit is ook een fijn moment om liedjes te zingen, een boekje te lezen of de kinderen te laten vertellen wat zij hebben beleefd.

Rond 10.00 uur gaan de jongste kinderen die twee keer slapen naar bed. De andere kinderen gaan buiten of binnen activiteiten doen. De oudste peuters mogen om beurten naar de Peuterplus.

Om 11.30 uur gaan alle kinderen aan tafel, zingen het liedje ‘Smakelijk eten’ en eten een warme, biologische lunchmaaltijd.

Om 13.00 uur gaan de peuters naar bed. De kinderen die op blijven, mogen vrij spelen of doen een ontwikkelingsgerichte activiteit.

Rond 15.00 uur komen de peuters uit bed en gaan de jongste kinderen naar bed voor hun tweede slaapje. Er volgt een eet- en drinkmoment aan tafel, waarna de kinderen buiten of binnen activiteiten doen. Als ook de kleintjes weer uit bed zijn, gaan alle kinderen vrij spelen. Vanaf 16.00 uur kunnen de kinderen worden opgehaald door hun ouders.