Gezonde voeding

Bij de SKBNM eten alle kinderen gezond en gevarieerd! Vanaf de eerste hapjes tot aan de naschoolse boterham, volgen we ons voedingsbeleid dat voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Gezond voedingsbeleid

Gezonde voeding vinden we belangrijk bij de SKBNM. Samen met een voedingsdeskundige hebben wij een voedingsbeleid opgesteld dat uitgaat van minder vet, minder zoet en minder zout. Ons voedingsbeleid volgt de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Biologische, warme lunch op het kinderdagverblijf

Zodra kinderen overgaan op vaste voeding, eten zij op het kinderdagverblijf een warme lunchmaaltijd die 100% biologisch is. Madaga bereidt deze maaltijden. De structuur van het warme eten verschilt per leeftijdsgroep: vanaf ongeveer 6 maanden gepureerd en vanaf 12 maanden een grovere structuur. Wekelijks variëren de maaltijden. Een keer vlees (geen varkensvlees), een keer vis, een keer gevogelte en twee keer per week pasta. Met uiteraard een ruime hoeveelheid groente.

Veel fruit en groente

Zowel op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal als de BSO eten we zoveel mogelijk groente en fruit. Het tienuurtje bestaat uit fruit en in de namiddag zijn er groentesnacks. Wij stimuleren de kinderen om dingen te proeven die ze nog niet kennen, zodat zij hun smaak ontwikkelen. We drinken water,  afgekoelde thee en af en toe een smoothie van vers fruit.

Feesten en trakteren

Kinderen die trakteren op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal, trakteren gezond. Rondom feestdagen maken we een uitzondering en genieten we van iets zoets, zoals chocolade paaseitjes of speculaas.