Tarieven buitenschoolse opvang

Het uurtarief van de buitenschoolse opvang is afhankelijk van de dagen die je afneemt, maar altijd heel betaalbaar en inclusief uitstapjes, vervoer en hele dagen opvang op studiedagen en in schoolvakanties.

Over de kosten van kinderopvang ontvangen werkende en studerende ouders kinderopvangtoeslag. Lees hier meer over de voorwaarden van deze toeslag.

Berekening maken

Om een idee te krijgen van de netto kinderopvangkosten kun je onze rekentool gebruiken. Of maak een proefberekening voor jouw persoonlijke situatie op de website van de Belastingdienst.

Meer uren voor hetzelfde geld op woensdag en vrijdag

Voor korte opvangdagen (afhankelijk van school, maar doorgaans maandag, dinsdag en donderdag) betaal je hetzelfde als voor lange opvangdagen (woensdag en vrijdag). Het uurtarief ligt daardoor lager op de lange opvangdagen. Je krijgt op deze dagen niet alleen meer opvanguren voor hetzelfde bedrag, maar je ontvangt ook kinderopvangtoeslag over het gehele uurtarief. Naast het prijsvoordeel is het voordeel voor kinderen dat er op lange middagen nog meer tijd is voor leuke activiteiten.

Tarief extra dag opvang

Een extra dag afnemen kan, mits de groepsgrootte dat toestaat. De extra uren die je afneemt komen ook in aanmerking voor kinderopvangtoeslag en krijg je dus (groten)deels vergoed (tot een maximum aantal uren).
Tarief voor een extra BSO middag – kort 2022: € 30,68-.
Tarief voor een extra BSO middag – lang 2022: € 37,44-.
Tarief voor een extra BSO studie- of vakantiedag 2022: € 76,44- .
Let op: ook hier wijken de prijzen van BSO’s Michaël, Villa Zeezicht, de Spetters en Muiderkring licht af. 

Tarief te laat ophalen

Wanneer je door overmacht niet in staat bent je kind op te halen vóór de sluitingstijd van 18.30 uur, berekenen wij een vergoeding voor deze extra opvang a € 6,76 – per kwartier.

Facturering en betaling

Je neemt bij de SKBNM een vast aantal uren per dag af, conform de openingstijden van onze BSO-locaties. Betaling vindt plaats in 12 gelijke maandtermijnen via een automatische incasso die wordt afgeschreven op de eerste dag van de maand waarin de kinderopvang plaats vindt.

Hulp bij het uitrekenen van je netto kosten

Wil je hulp bij het berekenen van jouw netto kosten? Wij staan voor je klaar! Je kan altijd binnenlopen bij ons Servicebureau aan de Naarderpoort 1a, 1411 MA Naarden. Bellen of mailen naar het Servicebureau kan natuurlijk ook, bel (035) 697 00 75 of mail planning@skbnm.nl.