BSO Dynamo

BSO Dynamo biedt buitenschoolse opvang voor kinderen met gedrags- of ontwikkelingsproblematiek die extra begeleiding nodig hebben. Dynamo is een samenwerkingsverband tussen de Indon school, Kwintes en de SKBNM. Bij BSO Dynamo Bussum krijgen kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblematiek extra aandacht.

Kenmerkend voor BSO Dynamo is dat kinderen worden opgevangen in een kleine en overzichtelijke groep van maximaal 11 kinderen. Doordat de groep klein is, zijn er minder prikkels en is er meer persoonlijke aandacht voor ieder kind. De kinderen krijgen, in het verlengde van de werkwijze op de Indon school, een gestructureerd en overzichtelijk aanbod, binnen een stimulerende, sociale omgeving.

Fijne leidsters, die goed pedagogische beleid voeren. Ze benaderen de kinderen als mens en niet vanuit een methode. – Dynamo ouder

Gestructureerd activiteitenaanbod

Als de kinderen uit school komen, mogen ze eerst even vrij buiten of binnen spelen. Daarna eten we gezamenlijk en nemen we de dag door met behulp van pictogrammen. Dit zijn kaartjes met een afbeelding of symbool. Iedere dag worden er 2 keuzeactiviteiten aangeboden. De activiteiten wisselen van creatief en koken tot theater, muziek of techniek. Ook kunnen kinderen altijd aan sport en spel doen, buitenspelen of binnen tot rust komen in de vertrouwde groepsruimte.

Specialistische begeleiding

Er zijn dagelijks 2 vaste, HBO-geschoolde begeleiders aanwezig. Zij bieden persoonlijke aandacht en specialistische begeleiding aan elk individueel kind en aan de groep. Eén mentor van Kwintes begeleidt 4 kinderen met een psychische kwetsbaarheid. Eén mentor van de SKBNM begeleidt 7 kinderen uit het speciaal en/of regulier onderwijs.

Meer weten? Lees meer over BSO Dynamo in het GGD Inspectierapport . In de bijlage pedagogisch beleid (pdf) vind je alle praktische informatie over deze BSO.

Heeft jouw kind een indicatie en wil je hem of haar via Kwintes aanmelden voor Dynamo, of wil je meer weten over het aanvragen van een indicatie? Neem dan contact op met Kirsten de Jonker van Kwintes, kirsten.dejonker@kwintes.nl. Kinderen zonder indicatie kunnen voor Dynamo worden aangemeld via de inschrijfbutton onderaan de pagina.

Wat wij bieden

  • Opvang op schooldagen vanaf het moment dat de school uitgaat tot 18.30 uur.
  • Opvang in schoolvakanties en op studiedagen van 8.00 – 18.30 uur.
  • 52 weken per jaar geopend.
  • Kinderen worden uit school gehaald.
  • Kinderen worden kosteloos naar lessen of trainingen gebracht.
  • Spetterende uitjes en activiteiten in schoolvakanties.
  • Mogelijkheid tot het ruilen van opvangdagen, mits kind- en personeelsplanning dit toelaat.

Optionele extra’s

  • Afname incidentele extra opvangdagen.

Je kind vrijblijvend aanmelden

Nadat we de inschrijving hebben ontvangen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Je kind inschrijven