Kinderdagverblijf Michaël

Uniek in de omgeving is ons antroposofisch Kindcentrum Michaël. Een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en BSO onder één dak met de Vrije School Michaël. Kinderopvang en basisschool vullen elkaar aan en bieden een geweldige omgeving voor kinderen om op te groeien.

kinderen kinderdagverblijf michaël bussum

Bij Kindcentrum Michael combineren we de antroposofische visie op opvoeden met de pedagogische visie van de SKBNM. In de warme en huiselijke omgeving voelen kinderen zich direct geborgen. De antroposofisch geschoolde medewerkers zorgen voor rust op de groep en aandacht voor elk kind. Door de afwisseling van vrij spelen en het in de groep weer bij elkaar komen, krijgt de dag een natuurlijk ritme.

Onze dochter heeft het altijd uitstekend naar haar zin en komt opgewekt, blij en lekker ‘vies’ gespeeld naar huis. Het speelgoed (veel van hout) en het eten (vega, biologisch) zijn van goede kwaliteit en de leidsters spelen veel buiten met de groep. – SKBNM ouder

De verticale groep

Kinderdagverblijf Michaël bestaat uit 1 verticale groep, Aventurijn, voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar.

Houvast en veiligheid

Het duidelijke ritme, de terugkerende activiteiten en de jaarfeesten geven de kinderen de houvast die ze nodig hebben. Vanuit deze basis kunnen zij zich ontwikkelen, gestimuleerd door onze pedagogisch medewerkers en de groepsgenootjes waarmee zij spelen.

Natuurlijke buitenruimte

Het landschap rond de school heeft een mooi ontwerp, met heel veel groen en handgemaakte speel-elementen van natuurlijke materialen. Het kinderdagverblijf heeft een eigen deel waar de allerkleinsten veilig kunnen rondkruipen en waar ze in hun eigen tempo kennismaken met de natuur: grassprietjes, zandkorrels en modder.

Meer weten? Bekijk het GGD inspectierapport van Michaël of download het overkoepelend pedagogisch beleid kinderdagverblijven hier. In de bijlage pedagogisch beleid (pdf)  vind je alle praktische informatie over dit kinderdagverblijf.

Wat wij bieden

  • Hele dagopvang op werkdagen van 8.00 – 18.00 uur.
  • Halve dagopvang op woensdag- en vrijdagochtend en/of -middag.
  • Dagelijks een warme, biologische lunchmaaltijd.
  • 52 weken per jaar geopend.
  • Mogelijkheid tot het ruilen van opvangdagen (mits kind- en personeelsplanning dit toe laat).

Optionele extra’s

  • Extra opvangdagen afnemen.

Je kind vrijblijvend aanmelden

Nadat we de inschrijving hebben ontvangen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Je kind inschrijven