Activiteiten op de Sport BSO

Op de Sport BSO’s bieden we veel sportactiviteiten aan, afgewisseld met creatieve activiteiten, koken, theater, techniek of natuurbeleving. Door de variatie aan activiteiten kunnen kinderen hun talenten ontdekken en vooral veel plezier beleven.

Sportweek of vrije keuze week

De Sport BSO’s zijn zo ingericht dat er alle ruimte is om onder begeleiding te spelen, te sporten en een breed scala aan activiteiten te ondernemen. Om en om is het ‘vrije keuze week’ en sportweek; in de vrije keuze week organiseren wij gevarieerde activiteiten en kunnen de kinderen kiezen waaraan ze meedoen. In de sportweek doen alle kinderen mee met de sportactiviteit die de pedagogisch medewerkers aanbieden.

Activiteiten buitenshuis

De BSO-medewerkers zijn opgeleid om verschillende (sport) activiteiten aan te bieden. Af en toe komen er docenten om samen met de kinderen iets nieuws te leren. Met de busjes van de SKBNM hebben we volop de mogelijkheid om ook buitenshuis activiteiten te ondernemen, wat we vooral in schoolvakanties doen. ook zetten we de busjes in om kinderen kosteloos naar trainingen, zwemles of muziekles te rijden. Lees daarover meer onder Clubjes vervoer.

Steeds meer zelfstandigheid

Hoe ouder kinderen worden, hoe meer ze zelf bepalen hoe ze de BSO-middag invullen. De activiteiten worden uitdagender en, in overleg met de ouders, geven we kinderen steeds meer vrijheid en verantwoordelijkheid.