Peuteropvang

De peuteropvang is voor peuters van 2 en 3 jaar dé plek om lekker te spelen en tegelijkertijd te leren, onder begeleiding van ervaren en goed opgeleide leidsters. Peuters gaan dan ook met plezier naar de SKBNM peuteropvang!

Waarom kiezen voor één van onze peuteropvang?

  • Spelen met leeftijdsgenootjes en wennen aan een nieuwe omgeving is een goede voorbereiding op de basisschool.
  • Onze groepen bestaan uit maximaal 16 kinderen die worden begeleid door 2 gediplomeerde pedagogisch medewerkers.
  • Op een aantal peuteropvanglocaties bieden wij ook VVE aan.

Spelen, Ontdekken, Leren

Wat onze peuteropvang zo bijzonder maakt, is dat we werken volgens een door onze eigen pedagogen ontwikkelde methode: Spelen, Ontdekken, Leren. Onze pedagogisch medewerkers plannen dagelijks activiteiten die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Daarmee sluiten zij bewust aan op de natuurlijke manier van leren en ontwikkelen. Naast de professionele begeleiding door onze medewerkers, dragen ook de binnen- en buitenruimte, het spelmateriaal én de aanwezigheid van leeftijdsgenootjes bij aan de groei van kinderen bij de SKBNM.

Uitgangspunten pedagogisch handelen

Bij de SKBNM werken we met vier pijlers die de leidraad vormen voor ons pedagogisch handelen. Deze pijlers zijn: Veilig en altijd dichtbij – Aandacht voor elkaar – Zelfverzekerd de wereld in – Iedereen is van waarde. In dit filmpje laten we zien hoe we werken met deze uitgangspunten.

Meer weten? Download ons pedagogisch beleid (pdf)  waarin we beschrijven hoe we de opvang vormgeven. Meer praktische informatie over de opvang lees je in de bijlage op de webpagina van de vestiging.

 

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Op een aantal peuteropvanglocaties werken we met het stimuleringsprogramma Uk & Puk, voor Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE). De pm-ers van de VVE-peuteropvanglocaties zijn getraind en ervaren in het stimuleren van de brede ontwikkeling van 2- en 3-jarigen.
Lees meer over onze visie en de wijze waarop we vormgeven aan ons VVE-aanbod.