Peuterspeelzalen

De peuterspeelzaal is voor peuters van 2 en 3 jaar dé plek om lekker te spelen en tegelijkertijd te leren, onder begeleiding van ervaren en goed opgeleide leidsters. Peuters gaan dan ook met plezier naar de SKBNM peuterspeelzalen!

Waarom kiezen voor één van onze peuterspeelzalen?

  • Spelen met leeftijdsgenootjes en wennen aan een nieuwe omgeving is een goede voorbereiding op de basisschool.
  • Onze groepen bestaan uit maximaal 16 kinderen die worden begeleid door 2 gediplomeerde pedagogisch medewerkers.
  • Op een aantal peuterspeelzalen bieden wij ook VVE aan.

Spelen, Ontdekken, Leren

Wat onze peuterspeelzalen zo bijzonder maakt, is dat we werken volgens een door onze eigen pedagogen ontwikkelde methode: Spelen, Ontdekken, Leren. Onze pedagogisch medewerkers plannen dagelijks activiteiten die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Daarmee sluiten zij bewust aan op de natuurlijke manier van leren en ontwikkelen. Bij de SKBNM hebben we de ruimte, het spelmateriaal en, heel belangrijk, een heleboel andere kinderen om dit te realiseren. Ook is er  volop tijd voor vrij spel, in de gevarieerde speelhoeken en buiten.

Meer weten? Download het overkoepelend beleid van de peuterspeelzalen hier met alle informatie over onze opvang. Lees meer over wat wij op onze peuterspeelzaal locaties bieden door te klikken op de verschillende vestigingen.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Op een aantal peuterspeelzalen werken we met het stimuleringsprogramma Uk & Puk, voor Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE). De pm-ers van de VVE-peuterspeelzalen zijn getraind en ervaren in het stimuleren van de brede ontwikkeling van 2- en 3-jarigen.
Lees meer over onze visie en de wijze waarop we vormgeven aan ons VVE-aanbod.