Voorwaarden & beleid

Bij de SKBNM houden we van duidelijke communicatie en transparantie. Daarom vind je hier onze voorwaarden, huishoudelijke reglementen, ons beleid en onze privacyverklaring.

Voor de kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en Tiens volgt de SKBNM de Algemene voorwaarden voor Kinderopvang en Buitenschoolse opvang. De Engelse versie van deze voorwaarden vind je hier. 

Onze Aanvullende Algemene Voorwaarden lees je hier..

Huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement bevat de huishoudelijke regels die voor al onze locaties gelden:

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf
Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse Opvang en Tiens
Huishoudelijk Reglement Peuterspeelzalen

Regeling urensaldo BSO en Ruildagen 2024

De regeling urensaldo BSO en Ruildagen 2024 vind je hier.

Pedagogisch beleid

Het belangrijkste is natuurlijk ons pedagogisch beleid (pdf), waarin kindontwikkeling voorop staat. Bij de SKBNM laten we kinderen al spelend hun eigen competenties en de wereld om hen heen ontdekken. Al spelend leren kinderen zich sociaal, lichamelijk, intellectueel, creatief en emotioneel te ontwikkelen. Deze ontwikkelingsgebieden komen allemaal aan bod in de activiteiten die onze pedagogisch medewerkers dagelijks aanbieden.

Pedagogisch beleidsmedewerker/coach

Om ons pedagogisch beleid te borgen, heeft de SKBNM pedagogisch beleidsmedewerkers en pedagogisch coaches in dienst. Hoe zij hun uren in 2024 invullen lees je hier. De verantwoording van de pedagogisch beleid- en coachuren van 2023 vind je hier.

Voedingsbeleid

Onze uitgangspunten omtrent eten en voeding zijn uitgewerkt in ons voedingsbeleid.
De basisgedachte achter ons voedingsbeleid is dat we kinderen zoveel mogelijk vers fruit en groente geven, en minder vette, zoute en zoete voedingsmiddelen.

Ziektebeleid

Wanneer kinderen ziek zijn, handelen wij volgens ons ziektebeleid:

Ziektebeleid KDV 2018
Ziektebeleid BSO 2018
Ziektebeleid PSZ 2018

De SKBNM is pro-vaccinatie. Wij weigeren geen kinderen die niet gevaccineerd zijn, maar volgen de RIVM- en GGD-richtlijnen en pleiten voor vaccinatie om alle kinderen én onze medewerkers gezond te houden.

Privacy

De SKBNM hanteert duidelijke regels voor het vertrouwelijk omgaan met persoonlijke gegevens van kinderen, ouders en medewerkers volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je vindt hier onze privacyverklaring waarin we beschrijven met welk doel en middel we persoonsgegevens verwerken. Ons privacyreglement is een verdieping van de privacyverklaring, waarin de gegevensverwerking conform de regels van de AVG staat beschreven.